Novi Sad
03.02.2011.
08:17 > 06:37
Novosađani i stanovnici prigradskih naselja od jutros ne mogu da predaju zahtev za izradu ličnih dokumenata niti da svoja dokumenta preuzmu, jer nijedan šalter ne radi zbog štrajka Nezavisnog sindikata policije.
  • Kolesar - Janjušević

    06.02.2011 15:38
    MI CEMO POMOĆI !!

    Samo recite koliko da uplatimo, a može i u koferčetu!

    http://www.danas.rs/danasrs/politika/kolesar_i_janjusevic_nisu_krivi.56.html?news_id=206481
  • novosađanka

    05.02.2011 00:10
    ma nemojte!
    Kao da su jedva dočekali da se otarase gužvi, pa su pod hitno zatvorili šaltere-zbog štrajka! I ovako ih nigde nema po ulicama,a dobijali su od NS onoliko opreme-Pežoe,motore,šalter salu na Limanu...Štrajkovali su oni i pre zvaničnog štrajka!
  • @Pera

    04.02.2011 06:18
    U pravu si Pero u svemu sem u jednom: kada bi otpustil ove sto su sada zaposleni pa primili nas nezaposlene dali bi nam duplo manje plate kao "pripravnicima".Onda bi mi krenuli da strajkujemo pa bi i nas otpustili da opet prime one prve, pa onda njima jos manju platu i tako ukrug...ne bi verovao koliko nasa vlast ima maste.
  • Pera

    03.02.2011 18:13
    A da, zaboravio sam
    Slazem se sa: Anonim - Samo da radim

    Sve te sto su im male plate, pootpustati i zaposliti nas koji cekamo posao.
  • Pera

    03.02.2011 18:11
    ko mi je kriv?
    slusalac - ko ti je kriv?

    Sam sam kriv, kriv sam zato sto sam bio zaludjen 1996-1997, 2000, svih ranijih godina protesta protiv starog rezima do 5. okt, kriv sam zato sto sam verovao da ce mi ova vlast doneti bolje sutra. To bolje sutra bi se ogledalo u pozitivnoj klimi za zaposljavanje i privredjivanje. Ulica vise nije za mene, ne zelim da trosim energiju na nove vucibatine koje ce opet pljackati. A drugima koji imaju snage, sretno u borbi.

  • Marko

    03.02.2011 18:08
    WTF?
    U policijsko-udbaškoj državi - policija štrajkuje??? Pa, to samo ovde može...

    "Ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko ja malo mogu da radim"...taj rad...


  • AFRIČKI SINDROM

    03.02.2011 17:15
    Petre svaka čast
    E ovo je komentar za oskara...kratko i jasno bez puno palamudjenja...

    Svi na ulicu...ali ne u subotu pošto će da misle da imaju podršku naroda.

    ZAHARIJA za predsednika
  • 03.02.2011 15:49
    a jel to njihov ministar otisao da doruckuje u ameriku, a kada se vraca,a jel to znaci da su sada policajci potpuno prepusteni sami sebi, a mladjani im sef zbriso dok ne prodje guzva sa ovim demonstrantima sto ce se odrzati 5-og februara i onda s pravom moze mladjani ministar reci, a sta ja znam,nisam bio tu a da sam bio....
  • 03.02.2011 15:40
    MINIMUM
    pogledajte komentar sa naslovom :"MINIMUM"!
    Potpuno se slažem , mora se ispoštovati minimum rada
  • leksa

    03.02.2011 14:29
    Godina koju su pojeli pacovi...
    Drzava je za dva meseca digla kredite u vrednosti od 700 miliona evra,uz to su prodali drzavne obaveznice(pogodite kome) u vrednosti od 250 miliona evra.To je priblizno 1 milijarda evra novca koji mi kao zemlja nismo zaradili.Svi krediti su kratkorocni,a to znaci da cemo te pare morati da vratimo u narednih 2 do 3 godine.
    Te pare ce otici u plate u javnom sektoru(vojska,policija,zdravstvo,skolstvo,itd)..tj otice u nista.
    Ovo je veoma opasna igra vlasti.Toliko nastampanih dinara u prometu bez realnog pokrica pokrenuce novi ciklus inflacije.Zbog toga je vlast odlucila da proda Telekom Srbija,sto po zakonima i ustavu koji su oni doneli ne bi smeli,jer je prodaja nacionalnih resursa ustavom ZABRANJENA.
    Ova vlast je ubedljivo najnesposobnija,najalavija,i najneodgovornija u skorijoj istoriji ove zemlje.Ovo sto oni rade nije radio ni Milosevic.
    Zato,ljudi pozivam vas da na izborima dodate na listu novog superjunaka.Ja cu izabrati supermena,jedino je on u stanju da se izbori sa lopovima iz vlasti i opozicije.
    Lustracija za sve njih.
    Lustracija za LSV sto je prodao secerane deranu za 1 evro
    Lustracija za DS zato sto je stvorila najorganizovanije mafijasko udruzenje-Zuto preduzece
    Lustracija za DSS zato sto su krali Kolubaru,zato sto su malko kraduckali na sve strane
    Lustracija za LDP zato sto su dok su se dokopali vlasti u BG prestali da pricaju o Miskovocu i njegovom radu u Srbiji
    Lustracija za SNS zato sto im necemo oprostiti njihovu ruznu proslost
    Lustracija za SRS zato sto imaju ruznu sadasnjost,proslost i buducnost
    Lustracija za SPS zbog koferceta,zbog PIO fonda,zbog Palme dilera uglja
    Svi u zatvor,marsh!
  • slusateljka

    03.02.2011 13:07
    @ slusalac
    Slazem se sa ovim! Ne treba da kritikujemo nego da se pridruzimo onima koji mogu da strajkuju! Mnogi sigurno ne mogu jer ce odmah dobiti otkaze, ali ne treba da kritikuju one koji imaju tu mogucnost! PODRZIMO I POLICIJU I PROSVETARE! Dosta je bilo!
  • Biceps

    03.02.2011 13:00
    UZAS
    Ma da,najbolje celu zemlju ponovo da rasparcamo pa da sastavljamo.Kakvih komentara ima,uzas.Strajkuju zaposleni,a ona vecina nezaposlenih sedi skrstenih ruku.
  • Nsadjanin

    03.02.2011 12:41
    kosta ce nas strajk
    Ja sam danas pre podne video 4 (cetiri) patrole saobracajne milicije, u gradu?! Kada ne strajkuju na -6 ih nema u gradu.Dajte im povecanje plata da prestane strajk,ili smo na**bali.
  • jazavac

    03.02.2011 12:38
    A.C.A.B
  • Сремац

    03.02.2011 12:30
    ЕБАЛИ СМО ЈЕЖА У ЛЕЂА
    Кад прође штрајк и ови не добију ништа као и сви они што су досад штрајковали,АЛА СМО ГА МИ БРАШО НАЈ...ЛИ ! Па тек сад има да шопају по ушима, те ручна ти се не диже по пропису,те стари ти је ауто,те није ти баш ни нека боја аута,те бобина ти је од Ладе а није стојадинова,те...ала ће се натући лове,биће и вишка.Замисли конзерву од гулаша на куки за вучу-5000,00 гарант казна !
  • sale novosadjanin

    03.02.2011 11:59
    treba i
    svi gradjanin VOJVODINE DA STRAJKUJU.
    vreme za promene je davno proslo.
    VOJVODINA treba sama da brine o svojim gradjanima a ne za sve da pita bgd.
    prvo treba napraviti referendum,da vidimo da li se nama isplati biti u zajednici sa srbijom.
    SVI TREBA DA IZADJEMO NA ULICE.
    pojedinacni strajkovi nista nece promenuti.
    zar treba sudan,egipat i tunis da nas uce kako se to radi ?
  • Milomir Ivanović

    03.02.2011 11:58
    Pogrešna adresa
    Milim građane da se ne uzbuđavaju, i lepo da naruče kafućino a da ostave profesore i policiju da štrajkuju a geađani sa vladu neka piju kafućino, kada je njima dobro, i sve u najboljem redu, sataku vladu, nama nije. pozdrav za stalne građane i prolaznu vladu.
  • Anonim

    03.02.2011 11:57
    Samo da radim
    Zasto jednostavno svi ne dobiju otkaze i ustupe ga nama koji smo zeljni posla za bilo kakvu platu? Zavrsis fakultet i onda ne mozes da se zaposlis jer nemas radno iskustvo minimum 2god. a sve bi dao da dobijes posao. Znaci iskustvo ne mozes da dobijes dok te ne zaposle, a nece da te zaposle ako nemas iskustvo, znaci zavrsi fakultet i sedi kuci.Prosvetari strajkuju svaki cas, a toliko je diplomiranih studenata koji cekaju da se u skoli otvori neko slobodno mesto da pocnu da rada.. E dokle je nasa drzava stigla. Ovo je sramota. Svi trebaju da dobiju otkaz!
  • Lehel

    03.02.2011 11:17
    @NS kauboj ...wtf?!
    Čoveče jel tebi bilo bolje dok su prodavnice bile prazne? kad si dobio platu i odmah trčao u prodavnicu da kupiš nešto, jer možda uveče već nećeš moći da kupiš to za te pare? Ne razumem kako neko može da kaže da je tad bilo bolje?

    Slažem se da ova sadašnja vlast ništa ne valja, ali čoveče, zašto bi voleo da bude još gore???
  • Zamrznuti

    03.02.2011 10:46
    a cene sve toplije
    Dačić na doručku, a oni gladni...nadaju se otopljavanju u subotu...ili se preporučuju Vučiću...ovdašnjima se ispraznio Čanak, izgrebali do dna i osiguranje
  • 03.02.2011 10:27
    @da li je moguce
    e dragi sugradjaninu, pa sloba je i doveo do ovakvoga stanja, samo razmislite malo, a za sobom je ostavio svju levu i desnu ruku tj ministra policije,koji direkt iz zemlje proletera i zacetka socijalizma prima naredjena, od jadne udove mu zene, koja je konstantno u glavi sa lahorskim prolecnim povetarcem
  • slusalac

    03.02.2011 10:10
    ko ti je kriv
    Poruka gospodi koja osudjuje strajk policije glasi: Nemas posao,nemas primanja,mala ti penzija ? Na ulicu brate,pred skupstinu .Podrzi prosvetne radnike , policiju,zdravstvene radnike i ostale koji su smogli snage da brane svoje dostojanstvo.Lako je sedeti pored "kompa" i kritikovati druge.Ne secite sebi prste i ne zakucavajte eksere u svoje napacene sake jer to ovu vlast,a i svaku drugu ne boli.
  • NS Kauboj..

    03.02.2011 09:44
    Da li je moguce.....
    Mislio sam da nikad ovo necu ni pomisliti a kamoli napisati...SLOBO VRATI SE SVE TI JE OPROSTENO".....
  • Andro

    03.02.2011 09:40
    Minimum
    Policijski minimum procesa rada je izlazak na uviđaj po izvršenom krivičnom delu, a ne da budu na usluzi građanima. Minimum procesa rada lekara je da primaju SVE pacijente, sem hroničnih i onih koji dolaze po recepte (ali ih ipak primimo kad smo već tu). Minimum procesa rada prosvetnih radnika je DRŽANJE NASTAVE 30 minuta.
    Razmislite i donesite zaključak sami.
  • Sale

    03.02.2011 09:34
    Ništa novo
    Ma i ovako nisu ništa radili, pa se i ne primeti razlika!
  • Vukajlo

    03.02.2011 09:28
    U normalnim drzavama sa ovim ne bi bilo nikakvih problema. Tamo na koji mesec pre isteka vozacke dozvole ili licne karte na kucnu adresu stigne uplatnica i formular na koji se zalepi fotografija na tacno odredjenom mestu. Pravac na postu, uplati se naznacena suma, salterski sluzbenik samo proveri da li je to vasa fotografija, da vam specijanu olovku kojom se potpisete na naznaceno mesto i u roku od nedelju dana vozacka ili licna stizu na kucnu adresu. Ne treba ni izvod ni uverenje, nista, nema brojeva, cekanja u redu za brojeve. Prava milina. A i njihova policija moze slobodno da strajkuje jer ona uopste nije zaduzena za izdavanje licnih dokumenata.
  • Nada

    03.02.2011 09:05
    I Inace ih nema
    ne znam koji su to bolji uslovi rada .Mozda pezoi nisu dovoljno dobri pa ih treba zameniti dzipovima ? Ili pak igraonice kladionice ( npr.Gaja u Laze kostica ) treba da obnove enterijer ili kafedzije treba da obnove kaice i kafane ? kako ih nije sramota kada ih nema na ulici da cuvaju javni red i mir . Mozda da ponude svoja radna mesta nezaposlenim inzenjerima ,lekarima ,pravnicima i dr .ako nisu zadovoljni sa uslovima i sa platom !
  • nista novo

    03.02.2011 08:41
    vlast se pokazala koliko je alava
    a sto se tice dokumenata pa situacija je za nijansu gora nego inace
    i ranije je trebalo biti hudini pa predati zahtev a da se ne ugrozi sopstveno zdravlje a isto vazi i za preuzimanje
    o pasosima za decu da i ne govorim
    maltretiranje na dve godine pa sve ih dovaciti u sup pa oboje da smo tamo ...
  • Pera

    03.02.2011 08:40
    A kako ja da strajkujem?
    A kako ja da strajkujem kada sam ne zaposlen i bez primanja? Ili moja mama sa malom penzijom?
  • 03.02.2011 08:38
    oni strajkuju, pa policija stalno strajkuje, jer ne radi svoj posao kakop treba, A NERAD SALTERA nije znak strajka, nego je to cisto z.......nje naroda, sada onaj ko nije podigao svoj pasos ne moze da ode van Srbije,bez licne karte nista ne moze se zvanicno odraditi, podizanje novaca na salterima banaka, itd, lepo se to ministar policije dosetio, kako bezbolno da zatvori granice Srbije....
  • Petar

    03.02.2011 08:23
    Odlazi država polagano u pi*du materinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna